Arbeidsfysiotherapie

Fysiotherapie Strijp S biedt ook arbeidsfysiotherapie, waardoor u de beste behandeling krijgt voor uw klacht.

Wat is arbeidsfysiotherapie?

Voor klachten die worden veroorzaakt door of op het werk is er gespecialiseerde Arbeidsfysiotherapie. Dit is fysiotherapie gericht op klachten die het functioneren op het werk of thuis nadelig kunnen beïnvloeden.

Werkdruk, werksfeer, conflicten, arbeidsomstandigheden en spanningen zijn voorbeelden waardoor werkgelelateerde klachten kunnen ontstaan. Deze klachten leiden tot ziekteverzuim en dat kost geld! Onze arbeidsfysiotherapeut zal ook de werkgever van advies voorzien.

Wat doet een arbeidsfysiotherapeut?

Het verband tussen de klachten van de werknemer en hun werkomgeving wordt door de arbeidsfysiotherapeut geanalyseerd. Het kan hierbij gaan om werkgerelateerde problematiek, maar ook om werkrelevante problematiek (problemen die niet direct met het werk te maken hebben, maar wel ziekteverzuim veroorzaken). Zo kan bijvoorbeeld een beenbreuk die ontstaan is tijdens skiën, een logistiek mederwerker belemmeren in de uitvoering van zijn of haar werk.

Doel van de arbeidstherapeut is om de werknemer zo snel mogelijk weer optimaal te laten functioneren op het werk.

Verschil fysiotherapeut en arbeidsfysiotherapeut

Een fysiotherapeut geeft adviezen, instructies en oefeningen in de fysiotherapiepraktijk aan de patiënt / werknemer. De arbeidsfysiotherapeut is naast de behandeling in de praktijk ook actief betrokken bij en op de werkvloer van de patiënt / werknemer. Zijn aanpak sluit aan bij de klacht, gedrag en werkomgeving.

De werkgever (en/of bedrijfsarts), werknemer en arbeidstherapeut proberen samen een oplossing te vinden bij het werkgerelateerde gezondheidsprobleem om verzuim te verminderen en te voorkomen.

Werkwijze arbeidsfysiotherapeut

Indien u werkgerelateerde klachten heeft zal onze arbeidsfysiotherapeut als volgt te werk gaan:

  • diagnosticeren, classificeren en registreren van de aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat in relatie tot het werk
  • behandeling van de klachten / (re-integratie) trainingsprogramma
  • werkplekonderzoek (werkhouding, werkplek, werktaken, werkduur, werkorgnisatie) en instructietraining op de werkplek
  • maatwerk advies in de vorm van onderzoeksrapport voor werkgever en werknemer.

Onze arbeidsfysiotherapeut richt zich zoveel mogelijk op een verantwoorde werkhervatting van de werknemer. De therapeut werkt hierbij nauw samen met alle betrokkenen, zoals huis- en bedrijfsartsen, Arbo-adviseurs en verzekeringsartsen.

Arbeidsfysiotherapie in Eindhoven? Maak een afspraak!

Bij Fysiotherapie Strijp S verzorgt René van den Berge de patiënten met werk gerelateerde klachten. Plan direct een afspraak in, of neem contact op via het contactformulier. Voor meer informatie kunt u ook altijd bellen naar 040-3400224

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer