Dry Needling

Bij de dry needling behandeling zoekt de fysiotherapeut naar triggerpoints
en laat deze ontspannen door een droge naald.

Wat is dry needling?

Dry needling zorgt voor snelle en langdurige ontspanning van spieren. De fysiotherapeut gebruikt droge acupunctuurnaalden waarmee met een speciale techniek de spieren worden aangeprikt. Bij Fysiotherapie Strijp S wordt een dry needling behandeling uitgevoerd door gecertificeerde fysiotherapeuten.

Een dry needling behandeling

Tijdens een dry needling behandeling gaat de therapeut op zoek naar triggerpoints. Deze triggerpoints zijn vaak de oorzaak van de klacht. Een van de volgende klachten kunnen het gevolg zijn van een triggerpoint: pijn/stijfheid in een spier, bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten, verminderde kracht in de betrokken spier(en), pijnontwijkend gedrag of tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid.

De fysiotherapeut start de behandeling met het onderzoeken en analyseren van uw klachten. Vervolgens gaat de therapeut op zoek naar de triggerpoints in de spieren die pijn veroorzaken. Door de triggerpoints heel gericht aan te prikken met een naaldje raken de spieren vervolgens ontspannen. Bij langdurige klachten behandelt onze therapeut vaak meerdere spieren met dry needling.

Is dry needling pijnlijk?

U voelt bijna niets bij het inbrengen van het dry needling naaldje. Bij het aanprikken van het triggerpoint voelt u dat de spier zich kort aanspant. Dit kunt u vergelijken met een gevoel van kramp. Vervolgens kan de spier wat vermoeid of stijf aanvoelen. Maar dit gevoel is vaak van korte duur.

Na de dry needling behandeling krijgt u oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Dry needling Strijp S? Maak een afspraak!

Is dry needling de oplossing voor uw klachten? Maak dan een afspraak via onze website. Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224.

Contact


Locatie Strijps S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer