Echografie

Echografie passen we toe bij klachten aan spieren en pezen.

Echografie

Echografie passen we toe bij klachten aan spieren en pezen. Op een echobeeld zien we spieren en pezen en beoordelen we wat de oorzaak is van de klacht. Zo kunnen we een gescheurde pees, verkalking of vocht ontdekken middels een echo. Heeft u last van elleboog-, schouder-, enkel-, achillespees- of hielspoorklachten? Dan kunnen we de oorzaak onderzoeken d.m.v. een echo.

Hoe gaat echografie in zijn werk?

Een echo is een afbeelding die wordt gemaakt met behulp van echografie. Dit wordt gedaan middels geluidsgolven met een hele hoge frequentie. Deze zijn niet hoorbaar voor de mens. De weefsels in je lichaam kunnen het geluid weerkaatsen. Dit zorgt ervoor dat we een beeld krijgen te zien op de monitor.

De voordelen van echografie

Het maken van een echografie is echt een toegevoegd waarden binnen de fysiotherapie. Binnen Fysiotherapie Strijp S hebben wij meerdere fysiotherapeuten die een opleiding hebben gevolgd voor echografie. Op deze manier kunnen wij snel bepalen wat de oorzaak is van een klacht en vervolgens een behandelplan opstellen. Echografie heeft daarnaast nog meer voordelen:

  • Het maken van een echografie is geheel pijnloos.
  • U hoeft voor een echo niet meer op een wachtlijst bij een ziekenhuis. Het maken van een echo kan gewoon bij onze praktijk in Strijp S.
  • Middels een echo kunnen we ook het herstel bekijken na enkele weken.
  • Na het maken van de echo stellen we een behandelplan op. We gaan direct aan de slag met jouw herstel!
  • Indien nodig verwijzen we je direct door naar een arts of specialist.
  • Echografie kan tijdens de (pijnlijke) beweging worden uitgevoerd 

Bij welke klachten kiezen we voor echografie?

Echografie kunnen we inzetten bij verschillende klachten. Bijvoorbeeld bij een spierblessure, een peesblessure (denk aan een gescheurde pees of verkalking), cystes, verrekking of gescheurde banden of een slijmbeursontsteking.

Wordt deze behandeling vergoed?

Echografie zien we als onderdeel van een fysiotherapiebehandeling. De behandeling kost dus niets extra. Check of fysiotherapiebehandelingen vallen binnen het pakket dat u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. In de meeste gevallen wordt het vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Meer informatie over vergoedingen leest u op onze tarieven pagina.

Maak een afspraak!

Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer