Sportfysiotherapie

Wilt u een sportblessure voorkomen of een sportblessure laten behandelen?
Dit is exact wat Sportfysiotherapie voor u kan betekenen. Wij helpen u graag verder!

Wat is sportfysiotherapie?


Een sportfysiotherapeut weet als geen ander hoe belangrijk sport voor u is, het effect dat sporten heeft op uw lichaam en hoe u geblesseerd kan raken. Met deze kennis is een therapeut in staat om zich te richten op de preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut kan door middel van onderzoek bepalen of u extra moet trainen en oefeningen moet doen, om blessures te voorkomen. Daarnaast hoeft de therapie niet alleen te focussen op het herstel van een blessure, maar kan tevens de focus liggen op het trainen van lichaamsdelen die wel nog belastbaar zijn.

Ondanks dat een sportfysiotherapeut gespecialiseerd is in het behandelen van sporters, is de therapeut ook in staat om ouderen, kinderen en andere kwetsbare doelgroepen waarbij sport onderdeel uitmaakt van de behandeling te behandelen. Tevens ondersteunt een sportfysiotherapeut mensen die willen beginnen met een sport of willen trainen voor een marathon of triatlon, maar niet weten waar ze moeten beginnen.

Een sportfysiotherapeut is in staat om blessures aan gewrichten en spieren te behandelen. Hierbij ligt de focus op de knie, enkel en schouder, waardoor een sportfysiotherapeut vaak te vinden is bij sportbonden en sportverenigingen om sporters te behandelen. Daarnaast wordt er intensief samengewerkt met andere specialisten zoals sportmasseurs, chirurgen, sportartsen en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het arbobeleid bij bedrijven.

Sportfysiotherapie behandeling

Op basis van een uitgebreid onderzoek naar uw klachten wordt er een behandelplan opgesteld dat is gepersonaliseerd aan de hand van de sporten die u beoefent en uw mogelijkheden met de desbetreffende klachten. Hierbij analyseert de therapeut hoe de blessure is ontstaan en wordt gekeken naar uw flexibiliteit en motoriek.

Door middel van een gepersonaliseerd advies en gerichte behandelingen bent u in staat om uw trainingen binnen de kortste keer op het oude niveau te hervatten, waarbij ook de focus ligt op de preventie van het terugkomen van de blessure. Bij behandelingen zal de sportfysiotherapeut waar nodig overleggen met uw trainer. Daarnaast staan bij de behandelingen functionaliteit en sportspecifiek trainen centraal

U kunt bij één van onze sportfysiotherapeuten terecht voor:

  • alle blessures aan gewrichten en spieren, waarbij de focus ligt op de knie, enkel en de schouder. De therapie richt zich op het voorkomen van herhaling van de blessure en het herstel van de blessure.
  • wanneer u wilt gaan sporten, maar niet weet hoe u dit aan moet pakken
  • wanneer sport onderdeel uitmaakt van uw therapie
  • revalidatie van sportblessures, waaronder blessures aan de kruisband of meniscus

Sportfysiotherapie op Strijp S? Maak een afspraak!

Voor sportfysiotherapie kunt u een afspraak maken bij King Shing Yan of Bart Schols. Zij zijn ook verbonden aan de voetbalverenigingen vv Acht en Wodan te Eindhoven. Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224

Maak een afspraak!

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer