Pijn in de rug?

Wist u dat ontzettend veel mensen in hun leven te maken krijgen met rugklachten?
Het klachtenvrij krijgen middels behandelingen staat centraal bij onze therapeuten.

Last van rugklachten?

Heeft u bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten weleens last van uw rug? Veel mensen hebben dit wel. Ongeveer 80% van de mensen krijgt namelijk rugklachten gedurende zijn leven. Bij Fysiotherapie Strijp S doen wij er alles aan om u van uw rugklachten af te helpen en kijken we naar de verschillende factoren waardoor uw rugklachten zijn ontstaan.

Aspecifieke en specifieke rugklachten

Rugklachten kunnen worden gesplitst in aspecifieke en specifieke rugklachten:

Aspecifieke rugklachten

Bij aspecifieke rugklachten heeft u wel klachten maar is er geen zichtbaar letsel te zien. Er is dus geen duidelijke oorzaak voor de klachten aan te wijzen. Enkele voorbeelden hiervan zijn klachten die ontstaan door een verkeerde/slechte houding, wanneer u op een specifiek moment de pijn erin voelt schieten, een eenzijdig bewegingspatroon, een verhoogde spierspanning en stress. Tevens kunt u last hebben van ‘knopen’ die niet zijn waar te nemen middels onderzoek. Bij aspecifieke klachten is er ook de mogelijkheid dat er uitstraling ontstaat in één of beide benen. Hierbij dient erop gelet te worden of de uitstraling tot de knie of verder gaat. Gaat de uitstraling niet verder dan de knie gaat het vaak om aspecifieke klachten. Gaat de uitstraling wel verder dan de knie is er de mogelijkheid dat er sprake is van specifieke rugklachten.

Specifieke rugklachten

Wanneer er sprake is van een duidelijke oorzaak met als gevolg rugklachten blijkt uit onderzoek dat er vaak weefselschade zichtbaar is. Specifieke rugklachten waaraan gedacht kan worden zijn slijtage van de tussenwervels, een wervelfractuur en een hernia.

Rugklachten behandeling op Strijp S

Door middel van verschillende behandeltechnieken en oefeningen weten onze manueel-, fysio- en oefentherapeuten u klachtenvrij te krijgen. Deze behandeltechnieken bestaan uit het doen van oefeningen waarbij de rug zo veel mogelijk bewogen wordt en pijn verlaagd wordt. De oefeningen kunnen in het begin lastig lijken, maar deze worden naarmate u de oefeningen vaker uitvoert steeds makkelijker doordat uw spieren sterker worden en de pijn steeds minder wordt.

Na uitvoering van de oefeningen is het belangrijk dat u op uw houding let, zodat herhaling van rugklachten voorkomen wordt. Daarbij is het van belang dat u blijft bewegen. Hiervoor bieden wij u therapeutische fitness aan. Meer informatie hierover is te vinden onder het kopje Specialisaties – Therapeutische Fitness.

Maak een afspraak!

Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer