Last van uw pols of hand?

Uw polsen en handen zijn erg complex en hebben een persoonlijke behandeling nodig.
Fysiotherapie Strijp S helpt u graag met het aanbieden van deze behandeling.

Pijn in pols of hand?

Met uw hand kunt u ontzettend veel doen. Om hiertoe in staat te zijn bestaat uw hand en daarbij de pols uit botten, pezen, spieren, banden, gewrichten, zenuwen en uw huid. De samenwerking van al deze elementen zorgt ervoor dat u in staat bent om complexe dingen te doen met uw hand. Doordat u uw hand bijna overal bij gebruikt, kunnen klachten aan de pols of hand direct uw dagelijks leven aantasten. Tijdens een behandeling bij een van onze therapeuten staat het zo snel mogelijk de hand weer functioneel kunnen gebruiken centraal.

Oorzaak pijn in pols / pijn in hand

Klachten aan de hand en pols kunnen ontstaan door een ongeluk, overbelasting, artrose, reuma of luxatie. Tevens kunnen een operatie, een breuk, een triggerfinger of een carpaal tunnelsyndroom ook tot klachten leiden.

Artrose

Artrose zorgt voor stijfheid in de vingers waardoor u uw vingers moeilijk kunt bewegen. Tevens kan er een zwelling ontstaan of kan kracht in de hand afnemen. Vaak zijn de klachten in de ochtend erger. Bij dagelijkse activiteiten zoals een kopje koffie zetten of eten kunt u al pijn ondervinden.

Val of kneuzing van pols / hand

Een kneuzing kunt u herkennen aan het dikker worden van uw hand of pols. Daarnaast ondervindt u pijn rondom het gewricht. Een breuk of kneuzing kan behandeld worden door bijvoorbeeld een operatie of gips. Hierdoor wordt echter wel de functionaliteit van uw hand en pols beperkt. Tevens kan de kracht in uw hand afnemen of kan uw hand stijf aanvoelen. Om dit tegen te gaan is een behandeling na een operatie zoals: peesletsel, breuken aan de hand of vinger, dupuytren en/of trigger finger van belang. Een botbreuk of kneuzing kan voorkomen doordat u uzelf bijvoorbeeld wilt opvangen wanneer u valt, u een ski-duim oploopt tijdens het skiën of wanneer u een bal tijdens het sporten verkeerd opvangt.

Peesontsteking

Door het overbelasten van een pees gedurende een langere periode kan een peesontsteking ontstaan. Hierbij ondervindt u een stekende pijn. Bij het syndroom van Quervain of een triggervinger is er sprake van een peesontsteking bij uw duim. Het is lastig om uw vingers soepel te kunnen bewegen. Daarnaast kan het buigen en strekken van de vingers pijnlijk zijn en lijkt het vingerkootje vast te zitten.

Carpaal Tunnel Syndroom

Van het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) is sprake wanneer uw zenuwen knel zitten, doordat er te weinig ruimte is in de onderkant van de handpalm. Vanwege dat uw zenuwen knel zitten ondervindt u een tintelend gevoel in uw wijsvinger, middelvinger of duim en neemt de kracht in uw hand af op de langere termijn. Daarnaast geven veel patiënten met het Carpaal Tunnel Syndroom aan ’s nachts het gevoel te hebben dat ze hun handen moeten wapperen om de tintelingen te verminderen. Oorzaken die kunnen leiden tot CTS zijn ouderdom, hormonen en een polsbreuk.

Pijn in pols of hand behandelen in Eindhoven?

Tijdens een intakegesprek maken onze therapeuten op basis van uw klachten een gepersonaliseerd behandelplan om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. De handtherapie behandeling kan bestaan uit: wondverzorging, littekenbehandeling, mobiliseren, oefentherapie en functionele training. Ook dient u thuis oefeningen uit te voeren.

Maak een afspraak!

Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer