Oefentherapie

Wat is Cesartherapie?

Oefentherapie Cesar / Mensendieck, kortweg Oefentherapie genoemd, is een paramedsiche behandelmethode gericht op klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding tijdens dagelijkse activiteiten of werk. De therapie richt zich op het behandelen én voorkomen van deze houdings- en beweegklachten.

Iedereen loopt, springt, tilt, bukt, staat op of gaat zitten op zijn eigen manier, maar niet iedereen gebruikt voor dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate. Over bovenstaande bewegingen denken we niet of nauwelijks na, ze zijn vanzelfsprekend geworden. Totdat het bijvoorbeeld in uw rug schiet tijdens tillen of uw rug overbelast raakt. Of heeft u jarenlang alles op één spier gezet, terwijl u er drie of vier had kunnen gebruiken.

Wat u (pijn)klacht ook is, als u bereid bent om zelf iets aan uw klacht te doen, kunnen oefentherapeuten goede behandelmethodes voor u hebben.

Oefentherapeut

De oefentherapeut (oefentherapeut cesar/mensendieck) heeft een 4-jarige HBO opleiding gevolgd, net als de opleiding fysiotherapie. De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag (www.oefentherapie.nl).

Oefentherapie behandeling

Onze oefentherapeut analyseert uw bewegingsgedrag. Aan de hand van gepaste oefeningen werkt u samen aan een efficiënter houdings- en bewegingspatroon. Daarbij wordt naar uw hele lichaam gekeken en niet alleen naar uw klacht.

Het doel van de oefentherapie is de klachten te doen verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen. Hierbij wordt rekening gehouden met ieders persoonlijke bewegingsmogelijkheden en ieders persoonlijke situatie.

Voorbeelden van klachten die een oefentherapeut kan behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn;
  • Nek- en schouderklachten (met uitstraling naar de armen);
  • Rugklachten (met uitstraling naar de benen);
  • Hernia, stenose, zenuwbeknellings-klachten.
  • Bekkenklachten;
  • Houdingsklachten, scoliose, kyfose/lordose;
  • Ademhalingsklachten;

Oefentherapie in Eindhoven? Maak een afspraak!

Oefentherapie is voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. Voor oefentherapie Cesar / Mensendieck kunt u een afspraak maken met onze therapeut Marja Bax of Lisanne Verkooij. Onze oefentherapeut is aangesloten bij de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, www.vvocm.nl.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies over oefentherapietherapie? Of bent u op zoek naar een praktijk voor fysiotherapie in Eindhoven? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer