Fysiotherapie bij hoofdpijn

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met hoofdpijn.
In veel gevallen kan fysiotherapie helpen.

Hoofdpijn

Één op de vijf Nederlanders heeft er regelmatig last van; hoofdpijn. Hoofdpijn en hoofdpijnklachten kennen verschillende vormen. De meest voorkomende varianten zijn spierspanningshoofdpijn en migraine. Daarnaast kan hoofdpijn het gevolg zijn van bewegingsbeperkingen van de nek. Dit wordt ook wel cervicogene hoofdpijn genoemd.

Verschillende soorten hoofdpijn

De verschillende soorten hoofdpijn ontstaan door de verschillende oorzaken van hoofdpijn. De hoofdpijn kan variëren van stekende, drukkende, kloppende of constant zeurende pijn.

Spanningshoofdpijn uit zich vaak door dubbelzijdige (zowel links als rechts) drukkende pijn. De pijn is vaak mild en neemt dan ook niet toe bij fysieke inspanning.

In tegenstelling tot spanningshoofdpijn geeft migraine een eenzijdige bonzende pijn. Hierbij kan spraken zijn van overgevoeligheid voor licht, geluid en geuren en zelfs misselijkheid en braken. De symptomen kunnen ook in een combinatie voorkomen. Het komt ook voor dat de hoofdpijn wordt voorafgegaan door een aura. Dit is wanneer iemand sterretjes, lichtflitsen of vlekken ziet en waarbij soms zelfs een deel van het gezichtsveld uit kan vallen. Ook een dof gevoel of tintelingen in een deel van het hoofd, de tong, een hand of arm kan ontstaan door migraine.

Cervicogene hoofdpijn (CGH) is een hoofdpijnvariant waarbij er een beperking is in het bewegen van de nek. Hierdoor kan eenzijdige hoofdpijn worden ervaren die soms uitstraalt naar de nek, schouder, arm of tussen de schouderbladen.

Hoofdpijn fysiotherapie in Eindhoven

Onze fysiotherapeuten kunnen vaststellen wat voor soort hoofdpijn aanwezig is na het uitvoeren van een specialistisch onderzoek. Het kan ook voorkomen dat het een hoofdpijn variant is die hierboven niet beschreven staat. Na het onderzoek bespreken we wat er precies aan de hand is en stellen we samen met u een behandelplan op. In de meeste gevallen kunnen wij u helpen de hoofdpijnklachten te verminderen of te laten verdwijnen middels verschillende therapievormen.

Onze fysiotherapeuten nemen deel aan het netwerk hoofdpijn, om onze kennis en expertise continu te verbeteren en bij te houden. Dit netwerk bestaat uit manueel- en fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandelingen van hoofdpijnklachten.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie ontvangen of een vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer