COPD fysiotherapie

Heeft u last van COPD?
Met fysiotherapie trainen we de spieren en de conditie!

Wat is COPD?

COPD is een verzamelnaam voor chronische longziekten, waaronder chronische bronchitis en longfibrose. Bij COPD kunnen de longen onvoldoende zuurstog in het bloed brengen, waardoor patiënten benauwd kunnen worden en elke ademhaling moeite kost. Bewegen met COPD is een uitdaging en kost veel energie en kracht. Voldoende beweging is ondanks de belemmeringen voor mensen met COPD juist erg belangrijk. Beweging traint de spieren en geeft u een betere conditie, zodat u minder snel moe bent en sneller herstelt van griep of ziekte.

COPD fysiotherapie behandelplan

Op basis van uw klachten en wensen stellen wij samen met u een behandelplan op. Wij werken nauw samen met de artsen en praktijkondersteuners binnen ELZ’ en met longartsen en longverpleegkundigen binnen het ziekenhuis, zodat we een programma op maat kunnen maken. Een trainingsprogramma dat past wat bij u kunt.

Een beweegprogramma COPD bestaat bijvoorbeeld uit:        

  • Algemene conditietraining: bijvoorbeeld lopen, roeien en fietsen op apparaten
  • Krachttraining: bijvoorbeeld met gewichten of elastieken
  • Ademhalingsoefeningen
  • Ontspannings- en rekkingsoefeningen
  • U leert hoe u zo goed mogelijk thuis voldoende kunt bewegen.

Wordt COPD fysiotherapie vergoed?

Fysio- en oefentherapie kan vanaf de eerste behandeling vergoed worden uit de basisverzekering. Hierbij is er wel een maximum op het aantal behandelingen dat vergoed wordt. In de eerste 12 maanden (startjaar) zijn dit er, afhankelijk van de ernst van de klachten, maximaal 70. Ook in de jaren daarna (onderhoudsjaren) is het aantal behandelingen afhankelijk van de indeling in de klassen A-D (max 52 behandeling).

COPD fysiotherapie in Eindhoven? Maak een afspraak!

Fysiotherapie Strijp S helpt u graag verder met het verhelpen van uw klachten. Vraag via het online afspraakformulier direct een afspraak aan. Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? Dan kun u ons bereiken via het contactformulier. Ook telefonisch zijn wij te bereiken via 040-3400224

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer