Diastase behandeling

Diastase kan goed worden behandeld d.m.v. de juiste oefeningen.

Wat is diastase?

Een diastase houdt in dat er te veel ruimte ontstaat tussen je linker en je rechter buikspier. Het gevolg kan zijn rugpijn, een blijvende dikke buik, krachtverlies of bekkenbodemklachten. Een oorzaak kan zijn: oprekking van de buik tijdens de zwangerschap.

Diastase behandelen

Gelukkig kan diastase worden behandeld. Onze fysiotherapeut doet onderzoek naar uw klacht en de mogelijk oorzaak van de klacht. Op basis van die informatie wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Samen met uw fysiotherapeut ga je aan de slag met oefentherapie en ademhalingstherapie. Ook ontvang je gedurende de behandeling advies. Soms kan het ook voorkomen dat medical taping wordt toegepast.

Tijdens de behandeling leert u welke houding u het beste aan kunt nemen, hoe je buikdruk kunt voorkomen of opvangen en hoe je een toename van de diastase voorkomt. Ook krijgt u oefeningen mee naar huis waar u mee aan de slag kunt.

Train je houding

Tijdens de behandeling gaan we werken aan het verbeteren van de controle over je houding. De oefentherapeut gaat u helpen bij het stabiliseren van de kern van uw lichaam zonder de rechter buitspieren te overbelasten. Door middel van tips en advies leert u hoe us de juiste houding aanneemt tijdens uw dagelijkse activiteiten.

Daarnaast gaan we ook aan de slag met het trainen van de andere spieren in uw buik, met als doel sterkere dwarse buikspieren, zodat deze beter controleerbaar worden.

Medical taping

De oefentherapeut bepaalt aan de hand van je klachten of medical taping hulp kan bieden. De tape kan namelijk steun en pijnverlichting bieden bij mensen in de eerste fase van de revalidatie. U gaat direct beter letten op uw houding!

Diastase behandeling op Strijp S? Maak een afspraak!

Werk samen met onze oefentherapeut op onze locatie op Strijp S aan het verminderen van uw klachten. Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Maak dan een afspraak via onze website. U kunt ook contact opnemen via het contactformulier, of bel naar 040-3400224.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer