Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie help ouderen bij het verminderen van lichamelijke beperkingen.

Wat is geriatrie fysiotherapie?

Met Geriatrie fysiotherapie richten onze fysiotherapeuten zich op de ongemakken en aandoeningen van patiënten die het ouder worden met zich meebrengt. De geriatriefysiotherapeut is dus een fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelingen van ouderdomsgebreken bij senioren.

Geriatrie fysiotherapie wordt gebruikt als een alles omvattende term voor alle lichamelijke problemen die senioren ervaren. Sinds 2009 wordt geriatrische fysiotherapie in Nederland erkend als een specialisatie binnen de fysiotherapie. Er zijn een aantal veelvoorkomende aandoeningen die worden behandeld middels deze therapie:

  • Artritis
  • Osteoporose
  • Evenwichts- en loopstoornissen
  • Gewrichtsvervanging
  • Neurologische aandoeningen

Minimum leeftijd voor deze therapie?

De grootste groep patiënten met deze behandeling ligt tussen de 65 en 90 jaar. Echter wordt deze vorm van fysiotherapie ook ingezet bij ouderdomsverschijnselen ten gevolgen van andere aandoeningen. Zo komt u in aanmerking voor de therapie bij revalidatie na een beroerte, u lijdt aan dementie of bij revalidatie na een gebroken heup. Dit houdt dus in dat u niet per se een bepaalde leeftijd bereikt moet hebben voor geriatrie fysiotherapie.

Doelstellingen geriatrie fysiotherapie

Afhankelijk van uw klacht stelt de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Daar worden uw doelstellingen die u wilt bereiken in meegenomen. Vervolgens worden daar ook al uw ontwikkelingen en metingen tijdens de behandelingen genoteerd.

Lichaamsbeweging en oefeningen

Een belangrijk onderdeel van het behandelplan is lichaamsbeweging. Dit houdt in dat uw fysiotherapeut op basis van de klachten en de opgestelde doelstellingen, gerichte oefeningen gaat voorschrijven. Met deze oefeningen werkt u dagelijks aan het verbeteren van de coördinatie, flexibiliteit, spierkracht, balans en het fysiek uithoudingsvermogen. Vormen van oefeningen kunnen zijn: looptraining, weerstandstraining en/of rekken.

Geriatrie fysiotherapie op Strijp S?

Fysiotherapie Strijp S beschikt over fysiotherapeuten met meerdere specialisaties. Hierdoor kunnen we u de beste behandeling bieden op basis van uw klachten en voorzien van persoonlijke advies op maat.

Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Contact


Locatie Strijps S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer