Handtherapie

Met handtherapie helpen we u bij klachten aan de hand, arm en/of pols.

Door middel van handtherapie verminderen we de klachten in uw hand, pols en/of elleboog. Deze therapie zetten we vaak in bij klachten die we zonder operatie kunnen verhelpen of als nabehandeling na een operatie.

De behandelingen worden uitgevoerd door een handtherapeut. Dit is een fysiotherapeut of ergotherapeut met een specialisatie in het behandelen van patiënten met aandoeningen aan de hand, pols en arm. Handtherapeut is dan ook een gespecialiseerde tak binnen de fysiotherapie en ergotherapie. We stellen een behandelplan op met als hoofddoel het verbeteren van het functioneren van de hand.

Handtherapie behandelplan

De behandelplan en de juiste methode is afhankelijk van de klacht en de aandoening van uw hand, arm of pols. De fysiotherapeut gaat eerst aan de slag met het beoordelen van uw klacht en doet onderzoek naar de oorzaak van de klacht.

Op basis van die conclusies wordt er een persoonlijke behandelplan opgesteld. Dit behandelplan bestaat onderhandelen uit deze elementen:

  • Oefentherapie voor het verminderen van uw klachten
  • Ondersteunende oefeningen voor thuis
  • Advies over bewegen van de hand, pols of arm
  • Preventieve zorg
  • Tractie
  • Ondersteunende middelen zoals medical tape of een pols- of vingerbrace

Pijn in pols of hand behandelen op Strijp S?

Kom langs voor een eerste intakegesprek. Tijdens dat gesprek bespreken we uw klachten en doelstellingen. De therapie kan bestaan uit wondverzorging, littekenbehandeling, mobiliseren, oefentherapie en functionele training. Ook krijgt u vaak oefeningen voor thuis.

Maak een afspraak!

Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer