Kinder manuele therapie

Het kan voorkomen dat kindjes last hebben van een functiestoornis in de nek.
Kinder manuele therapie kan middels een effectieve en veilige behandeling hulp bieden.

Wat is kinder manuele therapie?

Kinder manuele therapie is voornamelijk gericht op zuigelingen die kampen met een bewegingsbeperking in de nek. Deze therapie is een gespecialiseerde vorm van manuele therapie, waarbij de focus voornamelijk ligt op de overstrekking en/of voorkeurshouding van het hoofdje. Door het sterk aanwezige reflex systeem van het kindje zal dit vaak niet vanzelf verdwijnen en kan dit nadelige gevolgen hebben.

Je kunt de bepekringen van het nekje vaak herkennen doordat het hoofdje van het kindje een voorkeurshouding heeft naar een zijde of dat het hoofdje een afwijkende positie en/of vorm heeft. Daarnaast kan het veelvuldig overstrekken van het kindje, onrustig zijn, slecht slapen, veel huilen en spugen (reflux) ook wijzen op een beperking van het nekje.

De behandeling manuele therapie voor kinderen

Allereerst wordt er onderzocht of de functiestoornis in het nekje daadwerkelijk aanwezig is. Mocht dit het geval zijn, dan kan de functiestoornis, indien gewenst, behandeld worden. De vorm van manuele therapie voor kinderen ziet er anders uit dan bij volwassenen. De behandeling waarbij de beperkte nekfunctie behandeld wordt, bestaat enkel uit zachte technieken. In de afgelopen 17 jaren die geregistreerd staan, zijn er 300.000 behandelingen geweest met daarbij geen geregistreerde na- of bijwerkingen. De behandelingen blijken dus uiterst effectief, zonder enige risico’s. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Sinds juni 2015 is manuele therapie voor kinderen een officiële sub-specialisatie en volledig erkend door het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie).

Kinder manueeltherapeuten zijn aangesloten bij de ‘European Workgroup of Manual Medicine’ (EWMM).

Kinder manuele therapie in Eindhoven? Maak een afspraak!

Fysiotherapie Strijp S in Eindhoven helpt u graag verder met de verschillende manieren van manuele therapie, voor zowel volwassenen als zuigelingen. Voor kinder-manueeltherapie kunt u een afspraak maken bij Edgar Jansen. Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer