Sportmassage

Wilt u actief uw spieren activeren en spierherstel stimuleren net zoals sporters dit doen?
Een sportmassage is geschikt voor iedereen.

Waarom een sportmassage?

Een sportmassage kan veel voordelen bieden. Ten eerste stimuleert het een betere doorbloeding in het lichaam wat resulteert in een betere afvoer van (opgehoopte) afvalstoffen, pijnprikkels en vocht. Ten tweede stimuleert een sportmassage de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof. Deze voordelen zorgen ervoor dat overbelasting en blessures voorkomen kunnen worden, doordat uw lichaam gezonder is.

Nadat u gesport heeft kan een sportmassage spierherstel bevorderen, wat blessures moet voorkomen. U kunt hierbij denken aan voetbal, tennis of fitness. Maar ook bij kleinere fysieke inspanningen zoals schoonmaken of in de tuin werken helpt een sportmassage. Mocht u juist helemaal geen fysieke inspanningen hebben in uw dagelijks leven, dan kan een massage dit juist activeren. De meest voorkomende klachten waarbij een sportmassage kan helpen zijn stijfheid, spierpijn, kramp, vermoeidheid, slechte doorbloeding, of verhoogde spanning (bijvoorbeeld in de nek). Tevens kan het helpen klachten van vochtvorming te verminderen of volledig wegnemen.

Voor wie is een sportmassage?

Hoewel de naam sportmassage suggereert dat het alleen voor sporters is bedoeld, is dit zeker niet waar. Fysiotherapie Strijp S raadt daarom ook iedereen aan die van bovengenoemde klachten last heeft of zijn spieren wil activeren en spierherstel wil stimuleren, gebruik te maken van sportmassages.

Tijdens een behandeling komt zowel uw lichaam als uw geest tot rust, wat resulteert in het verlagen van uw stress en het laten afnemen van uw fysieke- en mentale spanning. Voor ontspanning en het verlagen van stress kunt u dus bij een van onze masseurs terecht.

Daarnaast biedt Fysiotherapie Strijp S sportmassages specifiek gericht op uw sport, waarbij de spiergroepen die voor de sport het meest gebruikt worden centraal staan tijdens de behandeling. Deze behandeling kan plaatsvinden voor of na de training. Een massage voor de training zal gericht zijn op het voorbereiden van het lichaam op de fysieke training, terwijl een massage na het sporten een sneller herstel bevordert. Het advies is om altijd aan te geven aan uw desbetreffende fysiotherapeut wanneer u heeft gesport en wanneer u weer gaat sporten.

Overige informatie omtrent een sportmassage

Voor het optimale effect van een behandeling wordt aangeraden om veel water te drinken na een sportmassage. Je spieren kunnen namelijk 1 à 2 dagen beurs aanvoelen, maar door veel water te drinken worden de afvalstoffen beter afgevoerd en kan je lichaam zichzelf reinigen. Daarnaast voorkomt het duizelingen en misselijkheid gedurende de dag. Aangezien een sportmassage stevig is maar geen pijn hoort te doen, wordt de intensiteit in overleg met u bepaald.

Sportmassage op Strijp S? Maak een afspraak!

De kosten voor een sportmassage zijn €55,- per 60 minuten. U kunt een afspraak maken met onze gespecialiseerde masseuse via het afspraakformulier. Wilt u informatie of vrijblijvend advies over een sportmassage? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224.

LET OP! Dit is geen medische behandeling. Bij medische klachten dient u eerst in overleg te gaan met uw arts of fysiotherapeut of een massage mogelijk is voor u.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer