Borstontsteking.

In de meeste gevallen gaat borstontsteking binnen 48 uur over.
Is dit bij u niet het geval? Onze therapeuten kunnen u helpen met het oplossen van de verstopping.

Wat is een borstontsteking?

Veel moeders krijgen weleens te maken met een borstontsteking (ook wel mastitis). Dit is met name vaak tijdens de borstvoeding wanneer een melkkanaaltje verstopt raakt en de melkklieren die achter de verstopping zitten overvol raken en druk uitoefenen. Hierdoor raakt het omringende weefsel geïrriteerd. Dit kan pijn, een zwelling, roodheid en/of warmte met zich meebrengen.

Om te onderzoeken wat de oorzaak is van uw borstontsteking dient u een lactatiekundige te bezoeken, wat veelal kan zonder verwijzing. Hierbij dient u wel uw zorgverzekering te checken. In veel gevallen zullen de kosten gedekt worden door uw basis verzekering. Echter zijn er ook zorgverzekeringen waarbij dit onder het aanvullend pakket valt. Ook de huisarts bezoeken is mogelijk.

Borstontsteking klachten

Tijdens het geven van borstvoeding stroomt via een klein kanaaltje melk naar de tepel. Echter zijn er verschillende oorzaken waardoor dit kanaaltje verstopt kan raken, waardoor u de volgende klachten krijgt:

  • Een harde schijf in de borst
  • Vaak heeft u bij slechts één borst klachten
  • U heeft rode plekken of een algeheel rode borst (dit hoeft niet!)
  • Géén koorts (>38,5 C)
  • u heeft pijn in de borst, vooral tijdens het voeden
  • U voelt zicht niet lekker 
borstontsteking mastitis

borstontsteking / mastitis

Borstontsteking verhelpen

Een verstopping gaat in de meeste gevalleen binnen 48 uur weg. Mocht het zijn dat u nog steeds klachten ondervindt na 48 uur is een behandeling met ultrageluid mogelijk. Deze trillingen zorgen dat de verstopping oplost, maken een betere doorbloeding mogelijk en verminderen de zwelling. Hierdoor zal de pijn snel afnemen. De behandeling dient 2 dagen lang 5 minuten achter elkaar toegepast te worden. Na de behandeling dient u de borst leeg te maken en borstvoeding te geven op de manier zoals u dit normaal gesproken ook doet. Hiervoor heeft u een behandelkamer ter beschikking om u op uw gemak te laten voelen.

Borstontsteking behandeling in Eindhoven? Maak een afspraak!

Fysiotherapie Strijp S in Eindhoven helpt u graag met het verhelpen van uw klachten. Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer