Pijn in de nek?

Wilt u graag van uw nekklachten af?
Dit kan onder begeleiding van onze therapeuten middels speciale oefeningen en behandeltechnieken.

Last van uw nek?

Nekpijn komt vaak voor. Na rugpijn is dit zelfs de meest voorkomende lichamelijke klacht. Doordat de nek fungeert als tussenstuk van het bovenlichaam en het hoofd, kunnen de spieren, banden of kleine gewrichten die hiertussen zitten de oorzaak zijn van uw nekpijn. |

Wanneer u voldoende blijft bewegen en u hier variatie in aanbrengt zorgt dit voor een snel herstel en zijn de klachten vaak van korte duur. Desondanks kunt u er wel veel last van hebben. Indien de klachten langer aanhouden kan er sprake zijn van chronische nekpijn en is er een specifieke oorzaak.

Hoe kan nekpijn ontstaan?

Verkeerd bewegen en het aannemen van een verkeerde houding zijn de voornaamste oorzaken van nekpijn. Hierbij is de mogelijkheid dat de pijn uitstraalt naar uw hoofd, schouders, armen of rug. Mede hierdoor kan nekpijn ervoor zorgen dat u last heeft van schouderpijn, hoofdpijn of duizeligheid. Daarnaast kan u flexibiliteit beperkt worden wanneer omkijken pijn doet of moeizamer gaat.

Er bestaan verschillende vormen van nekklachten:

  • Acute nekklachten. Overbelasting van de banden en spieren zorgt vaak voor acute nekklachten waardoor het lastig voor u kan zijn om bijvoorbeeld om te kijken. De oorzaak hiervoor is niet altijd vast te stellen.
  • Chronische nekklachten. Hierbij kunt u krachtverlies, tintelingen of uitstralende pijn in een of beide armen ondervinden. Chronische klachten kunnen mogelijk een andere oorzaak hebben dan acute nekklachten.
  • Een whiplash. Wanneer u onverwachts door een oorzaak uw hoofd naar voren of naar achter beweegt is er de mogelijkheid dat uw nekbanden en spieren uitrekken. Deze vorm van nekpijn wordt ook wel ‘zweepslag’ genoemd. Het herstel verloopt meestal voorspoedig, alhoewel u ook langdurige klachten van een whiplash kan ondervinden.

Nekpijn behandeling in Eindhoven? Maak een afspraak!

Wanneer u een afspraak maakt zullen onze manueel-, fysio- en oefentherapeuten eerst onderzoek doen om de oorzaak van uw nekklachten vast te stellen. Vervolgens zal er gewerkt worden aan het herstel middels speciale behandeltechnieken.

Fysiotherapie Strijp S in Eindhoven helpt u graag met het verhelpen van uw nekpijn. Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer