Onderbeenklachten

Door spierscheuringen, achillespeesklachten en nog vele andere oorzaken kunt u pijn ondervinden in uw onderbeen.
Fysiotherapie Strijp S helpt u graag met het oplossen van deze onderbeenklachten.

Klachten in het onderbeen

Onder onderbeenklachten verstaan we pijn aan spieren, pezen en aders die zich rondom het scheenbeen of het kuitbeen bevinden. Deze pijnklachten kunnen plotseling komen of geleidelijk aan steeds erger worden.

Meest voorkomende onderbeenklachten

Afhankelijk van de klachten die u heeft aan het onderbeen, is een behandeling nodig die hier bij past. De klachten die het vaakst voorkomen zijn:

Mediaal tibiaal stress syndroom

Overbelasting van het onderbeen. Deze blessure wordt ook wel mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS) of shin splints genoemd. Hierbij ondervindt u vaak pijn aan de binnenzijde van het onderste deel van uw scheenbeen, doordat de spier achter het scheenbeen overmatige trekkrachten veroorzaakt. Tijdens of na belasting kan deze pijn zeurend aanvoelen.

Claudicatio Intermittens / etalagebenen

Deze klachten ontstaan door een aandoening van de bloedvaten en wordt ook wel etalagebenen of Claudicatio Intermittens genoemd. Wanneer u loopt kunt u een krampende pijn in uw been of benen voelen. De klachten ontstaan wanneer er sprake is van een vernauwing van de beenslagaders, die de bloedstroom naar de benen verhindert. Als gevolg hiervan is er een gebrek aan zuurstof bij de beenspieren tijdens inspanning wat zich uitdrukt in de vorm van pijn. Wanneer u stopt met lopen nemen de klachten af, maar wanneer u weer verder gaat komt het direct weer terug.

Spierscheur of zweepslag van de kuit

Dit is een vorm van een acute blessure. Wanneer u zonder opwarming uit het niets begint met rennen of een sprong maakt is er een risico dat er een spierscheur of zweepslag optreedt. Tevens kan dit ook gebeuren wanneer u valt of tijdens een ongeluk. Ook kan wanneer de kuitspier zodanig lang overbelast wordt een spierscheur optreden.

Hoe weet u wanneer u last heeft van deze blessure? U voelt direct een felle pijn in de kuit wanneer de scheuring plaatsvindt. Dit wordt ook wel beschreven alsof u een klap tegen de kuit krijgt. Het aanraken van de kuit kan pijnlijk aanvoelen. Daarnaast kan er een bloeduitstorting of zwelling optreden

Achillespeesklachten

Achillespeesklachten ontstaan in de meeste gevallen door het belasten van de pees gedurende een langere periode. Bij deze klachten kan de pees opzwellen en wanneer er druk op de pees of aanhechting wordt uitgeoefend kan die pijnlijk aanvoelen. In het begin zal u klachten ondervinden direct na het sporten. In een verder stadium kunt u ook last hebben tijdens het sporten of zelfs wanneer u niet sport.

Bij extreme gevallen kan er ook een achillespeesruptuur optreden. Hierbij scheurt de pees. Dit komt vaak alleen voor wanneer de pezen al niet meer helemaal in orde zijn. Wanneer uw pezen gezond zijn, kan dit namelijk alleen gebeuren bij zeer heftige trekkrachten.

Onderbeenklachten behandelen in Eindhoven?

De therapeuten van Fysiotherapie Strijp S in Eindhoven kunnen uw onderbeenklachten snel en effectief behandelen. Pijnvrij sporten of het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten is weer binnen de kortste keren mogelijk.

Maak een afspraak!

Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-3400224. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.

Contact


Locatie Strijp S

Laatste nieuws


oktober 22, 2021

Start Gecombineerde Leefstijl Interventie

22-10-2021 Veel mensen met overgewicht willen daar graag iets aan doen, onder…

Lees meer